Családbarát díj - 2021

2021. március 18.

díjtáadó
díjátadó_2

A Simon Plastics Kft. kapta a Családbarát, felelős foglalkoztató elismerést a Székesfehérvári Család és KarrierPonttól 2021-ben. A díjat Berdó- Kovács Erika, a Székesfehérvári CSAKPont szakmai vezetője adta át Simon Péter ügyvezető igazgatónak szűk körben a vállalat telephelyén.

Magyarország Kormánya „Nők a családban és a munkahelyen” címmel 2017-ben felhívást tett közzé költségvetési szervek és civil szervezetek számára a nők munkaerőpiaci helyzetének, és a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából. A projekt keretében megvalósult Székesfehérvári Család és KarrierPont 2018. október 5-én nyitotta meg kapuját az ügyfelek előtt a Fejér Megyei Kormányhivatal épületében. Az elmúlt időszakban több mint 1500 órában nyújtottak munkaerőpiaci és mentálhigiénés tanácsadást, mentorálást, több mint 500 főt vontak be képzéseikbe, továbbá több mint 1500 főt kommunikációs és szemléletformáló tevékenységük által szólítottak meg. Céljaik között szerepel az atipikus foglalkoztatással kapcsolatos érzékenyítés is, melynek részeként „Családbarát, felelős foglalkoztató” díjat adományoznak. A szakmai stáb döntése alapján a díjat a 2021-ben a Simon Plastics Kft.-nek adományozzák.

 

A cég 1985-ben alakult, egyszemélyes vállalkozásként, amely azóta is 100%-os magyar tulajdonban lévő cégcsoport. Telephelyük Kőszárhegyen található. Magyar vállalatként az ország meghatározó műanyagipari gyártó vállalatává váltak. Az autóipari kábelkorbács csatlakozók mellett audio technikai alkatrészeket és esztétikai termékeket állítanak elő. A SIMON cég küldetése, hogy hosszú távon magas minőséget biztosító, vevőközpontú, autó- és más iparági területen, műanyag és fém alkatrészeket magas hozzáadott értékkel, elkötelezett munkatársakkal, csapatmunkával, innovatív és fenntartható, környezettudatos, biztonságos módon állítson elő.

 

Több mint 400 alkalmazottat foglalkoztatnak. Ami példaértékű, hogy mind az ügyintézés, a raktárkezelés, mind pedig az operátori munkálatok területén is alkalmaznak megváltozott munkaképességű munkavállalókat. Részmunkaidős, rugalmas és kötetlen munkavégzésre is lehetőséget biztosítanak. A GYES-ről visszatérő munkatársak esetében biztosítják a részmunkaidő lehetőségét. A szerelési területükön, a gerincet alkotó kétműszakos munkarend mellett, létrehozták a kisgyermekes édesanyák részére az egyműszakos munkarendet – hiszen tudják, milyen kihívásokkal megküzdenie a családoknak.

 

A díjátadó a Szegényeket Támogató Alapítvány a Család és KarrierPONT létrehozása és működtetése a Székesfehérvári járásban című, EFOP-1.2.9-17-2017-00067-es kódszámú projektjén belül valósult meg.

fotó: Orosz Attila

Vissza a hírekhez Vissza a főoldalra