Gyöngyi anyu relaxációs cukiságai

2020. szeptember 8.


Finom, kicsit sem tolakodó illatfelhő lengi körbe mindig Gyöngyi standját a vásárokon. Ennek oka nem más, mint, hogy különleges töltetek vannak elbújtatva a babákban, dínókban, nyuszikban – melyeket ő maga varr.  

„Levendula, citromfű, rozmaring – többféle gyógynövényt használok a kicsik egészségének, testi-lelki jóllétének érdekében. Ezek, mint közismert, nyugtató, lazító hatásúak. Készítek melegíthető nyuszikat is, ezek fülgyulladás, pocakfájdalom esetén tesznek jó szolgálatot. A babáknak többnyire a sapkájában van elrejtve a levendulazsákocska, amit mosás előtt ki tudnak venni az anyukák.”

Gyöngyi anyu életének 15 éve része a kézműveskedés, férjével nyolc gyermeket nevelnek, így mint mondja, piacra kerülés előtt van jelentkező az otthoni tesztelésre.

„Értéket szerettem volna munkáimmal teremteni a családok számára, nem pedig egy huszadik plüsst a polcra. Nagy odafigyeléssel és szeretettel készítem a babákat, de dínók, sárkányok is megtalálhatóak a palettán.”

Külön érdekesség, hogy a család más tagjai is kiveszik részüket a vállalkozásból: legidősebb lánya egyszer-egyszer a vásárokra is elkíséri, kisebbik lánya pedig, aki 12 éves, a tervezésben tündököl: több sablont is készített már saját rajzai, tervei alapján, amelyek aztán Gyöngyi keze munkájának köszönhetően „életre kelnek”.

Gyöngyi anyu cukiságaival legközelebb a szeptember 12-i Családi napunkon találkozhatnak az érdeklődők, a Fehérvári Civil Központ előtti téren!

/LM/

Vissza a hírekhez Vissza a főoldalra